Billigere vaccine mod livmoderhalskræft

PRISFALD: GlaxoSmithKline sænker prisen på deres HPV-vaccine i håb om, at flere kvinder over 26 år vil benytte sig af muligheden for at reducere risikoen for livmoderhalskræft.

Livmoderhalskræft koster hvert år mellem 100 og 200 kvinder livet og er derudover også årsag til tusindvis af forebyggende keglesnits-operationer. Vi vil gerne gøre vores til, at disse tal falder.

Helge Kjersem
Chef for de offentlige GSK-vacciner i Danmark
Medicinalvirksomheden GlaxoSmithKline sænker nu prisen på deres HPV-vaccine med en tredjedel af prisen fra 3.450 kr. til 2.310 kr. plus lægens vaccinationsgebyr. Det er en god mulighed for kvinder over 26 år for at få vaccinen, mener Kræftens Bekæmpelse.

I løbet af 2012 og 2013 vil alle kvinder op til 26 år som følge af regeringens finanslovsforslag få tilbudt vaccinen gratis. Men selvom man er over 26 år og for længst har haft sin seksuelle debut, kan man godt have gavn af vaccinen.

"Det er svært at sætte firkantede regler for, hvem der har gavn af vaccinen, men det er især relevant for kvinder, som har skiftende seksuelle kontakter. Og selvom man er blevet smittet med det ene af de to typer virus, vil man stadig kunne opnå beskyttelse mod det andet," siger overlæge i Kræftens Bekæmpelse Iben Holten.

HPV-vaccinen beskytter mod to typer virus, der tilsammen står for 70 pct. af tilfældene af livmoderhalskræft. Vaccinen er derfor ingen garanti mod sygdommen, og det er derfor vigigt at deltage i screening, selvom man er vaccineret, fastslår Kræftens Bekæmpelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024