Børnehaver mangler slikpolitik

NYHED: Børn får så meget slik og kage i børnehaven, at det kan gå ud over deres helbred. Det viser en ny undersøgelse fra Suhr's. Der er behov for en 'uddelingspolitik', mener de to studerende bag undersøgelsen, som opfordrer politikerne til at komme på banen.

Man kunne da forestille sig, at politikerne stillede krav om, at institutionerne skulle have en veldefineret uddelingspolitik... Det ville give institutionerne et legitimerende redskab over for forældrene

Trine Mørk
Stud. Prof. Bach. i ernæring og sundhed
Fakta
  • Køkkenpersonalet og pædagoger på 49 ud af i alt 533 daginstitutioner i Københavns Kommune er blevet interviewet til undersøgelsen.

  • Undersøgelsen er foretaget af stud. Prof. Bach. i ernæring og sundhed med speciale Human ernæring Trine Mørk og stud. Prof. Bach. i Ernæring og sundhed med speciale i sundhedskommunikation Caroline B. Nielsen. Begge er studerende ved Suhr's seminarium og læser på deres næstsidste semester.

  • Undersøgelsen er foretaget i januar 2006 som en del af et praktikophold ved Fødevarestyrelsens Alt om Kost rejsehold i Rødovre.

  • Læs hele undersøgelsen her

  • Kilde: www.suhrs.dk
    Hver fjerde børnehave eller vuggestue i København har en ugentlig kagedag. Dertil kommer flødeboller for hyggens skyld og alt det fødselsdagsguf, som børnene får med hjemmefra.

    Derfor hjælper det ikke meget, at de fleste institutioner satser på sund kost til børnene.

    For når de samtidig får så store mængder af sukkersøde sager i institutionen, går det ud over de smås helbred, viser en ny undersøgelse.

    "Det er problematisk, at børnene får så meget sukker i institutionen. Det kan betyde, at de ikke er sultne nok til at spise aftensmad, så de ikke får mineraler og den næring, de har brug for, og det kan ende med, at de bliver overvægtige allerede som seksårige," siger stud. Prof. Bach. i ernæring og sundhed ved Suhr’s, Caroline Boutrup Nielsen.

    Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Sundhed

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024