Bred opbakning til at ændre erstatningslov

JURA: Både regering og opposition vil om nødvendigt ændre loven, så patienterne ikke får lavere erstatninger, jo tættere de er på at dø. Patientforsikring afviser kritik.
Kvinden i den konkrete sag har fået udbetalt 4 millioner i erstatning. (modelfoto)
Kvinden i den konkrete sag har fået udbetalt 4 millioner i erstatning. (modelfoto)
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Sagen kort:
En ung kvinde blev fejlbehandlet af en praktiserende læge og en speciallæge, så hun blev diagnosticeret med flere måneders forsinkelse. Hun var da uhelbredeligt syg af brystkræft. 

Patientforsikringen har givet kvinden medhold, og hun har fået udbetalt godt 4 mio. kr. Erstatningen blev reduceret, fordi kvinden forventes at dø snart som følge af sin sygdom.

Kvinden ankede Patientforsikringens afgørelse til Patientskadeankenævnet, som har godkendt reduktionen. Kvinden indbragte Patientskadeankenævnets afgørelse for landsretten, som gav medhold i, at der ikke er lovhjemmel til at reducere erstatningen. Patientskadeankenævnet har anket sagen til Højesteret, hvor den behandles 29. maj 2012.

Politikere fra begge sider i salen melder sig klar til at køre erstatningsreglerne for sundhedsvæsnets patienter en tur igennem Folketingets lovmaskineri. 

I hvert fald hvis Patientskadeankenævnet modsat i landsretten får Højesterets ord for, at det er lovligt at reducere en erstatning til en patient, fordi patienten har få år tilbage at leve i.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen, mener ikke, at patienter bør få en lavere erstatning, hvis de får en kortere levetid som følge af den skade, der er blevet dem påført i sundhedsvæsnet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024