Bredt flertal vil pille i akutplaner

AKUT: Lægerne kritiserer regeringen, Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti for at rippe op i sygehusplanerne på akutområdet. Lægeforeningen advarer - men også rød blok varsler indgreb i regionernes planer.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Uanset hvilken blok der vinder næste valg, bliver der givetvis pillet ved regionernes sygehusplaner.

Det er står klart, efter regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne nu forhandler om at skaffe et ukendt milliardbeløb til en sundhedspakke.

Dansk Folkeparti og Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen har til disse forhandlinger ikke lagt skjul på, hvad de også går efter:

"Der skal være fuldt udbyggede akutfunktioner og fødeafdelinger i Holstebro, Svendborg og Næstved, også efter de store supersygehuse er indviet. Det er helt afgørende for at sikre tryghed i nærområderne, og for mit parti er decentralisering et væsentligt punkt. Så hvis jeg ikke får noget af det her igennem, kan jeg simpelthen ikke se, hvorfor jeg skal hjælpe regeringen," siger Per Ørum Jørgensen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024