Bureaukrati afholder læger fra EU-forskningsmidler

BUREAUKRATI: Regeringen bør arbejde på at ændre ansøgningsproceduren for læger, der vil søge forskningsmidler i EU. Det er alt for kompliceret og afholder lægerne fra at søge, mener Lægeforeningen og Lægevidenskabelige Selskaber (LVS).
Læger undlader at søge forskningsmidler i EU på grund af en alt for kompliceret ansøgningsproces. Det mener både Lægeforeningen og foreningen Lægevidenskabelige Selskaber (LVS), der opfordrer regeringen til at arbejde for at lette på bureaukratiet.

I et høringssvar om et nyt EU-rammeprogram peger Lægeforeningen og LVS på behovet for elektroniske løsninger, så forskere kun skal taste de nødvendige oplysninger én gang undervejs i en ansøgningsprocedure. I dag taster forskere ofte de samme oplysninger ind igen og igen.

"Ressourceforbruget til simpelt tastearbejde foran computeren er kolossalt, og den tid går fra forskningen og dermed patienterne," siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

EU bør også lempe dokumentationskravene for, hvordan forskerne bruger deres tid, mener de to foreninger.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024