Carina C. siger skarpt nej til momsdifferentiering

NYHED: Der kommer ingen momsdifferentiering af fødevarer, hvis det står til forbrugerministeren. Hun tror ikke på, det virker.
Der bliver ingen penge at spare på sunde fødevarer, hvis det står til forbrugerministeren. Hun afviser momsdifferentiering blankt.
Der bliver ingen penge at spare på sunde fødevarer, hvis det står til forbrugerministeren. Hun afviser momsdifferentiering blankt.
Niels Th. Dahl

Jeg lytter selvfølgelig meget til, hvad eksperterne siger, men jeg har endnu ikke set en rapport, der overbeviser mig.

Carina Christensen
Forbrugerminister (K)

Det lyder besnærende: Sæt momsen på de usunde fødevarer op, og momsen på de sunde fødevarer ned. Så lokker man de danske forbrugere til at spise sundere.

Men selv om flere og flere bliver overbevist af dét argument, bider det ikke på forbrugerminister Carina Christensen (K). Hun tror ikke på, at en momsdifferentiering vil gøre danskerne sundere.

"Hvis man sætter prisen ned på de sunde varer, så bruger man måske bare overskuddet til at købe endnu mere usundt. Jeg tror simpelthen ikke på det," siger Carina Christensen, der i stedet vil lægge indsatsen på oplysning og vejledning til forbrugerne, der efter ministerens opfattelse i sidste ende selv har ansvaret for deres egen sundhed.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024