Centralt trafikuheldsregister kan redde liv

Rådet for Større Færdselssikkerhed kræver central registrering af alle trafikuheld - det kan forebygge trafikdrab og -ulykker.

Vi ville have sparet en masse penge og reddet en masse menneskeliv, hvis vi havde haft et centralt register for tilskadekomne i trafikken.

René la Cour Sell
Direktør for Rådet for Større Færdselssikkerhed

I årevis har trafikforskere, amter og Rådet for Større Færdselssikkerhed efterlyst et centralt system for registrering af tilskadekomne i trafikken.

”Vi ville have sparet en masse penge og reddet en masse menneskeliv, hvis vi havde haft et centralt register for tilskadekomne i trafikken,” siger René la Cour Sell, direktør for Rådet for Større Færdselssikkerhed.

Den centrale registrering, der foregår i dag, hviler på indrapportering fra politiet, og de registrerer kun 20 procent af alle tilskadekomne i trafikken, mens skadestuerne behandler stort set alle trafikuheld. Men det er ikke påkrævet, at de registrerer, hvor uheldene er sket.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024