De depressionsramte igen overset

NYHED: De har ikke udsigt til en behandlingsgaranti. Forening frygter, at depressive først kan få behandling i 2010.
De depressionsramte bliver igen overset, når politikerne diskuterer behandlingsgaranti i psykiatrien.
De depressionsramte bliver igen overset, når politikerne diskuterer behandlingsgaranti i psykiatrien.
Maria Dalby

Det er ikke i orden. De skriver, at de vil udvide kapaciteten inden for dette område, men de er nødt til at komme med konkrete bud på, hvad der skal gøres nu og her. Ellers frygter jeg, at det er endnu en lovning på, at der bliver gjort noget, og at det først sker i 2008-10.

Karen Magrete Nielsen
Formand for DepressionsForeningen

Der mangler konkrete bud, så kontant lyder meldingen fra DepressionsForeningens formand, der har læst Danske Regioners bud på en behandlingsgaranti i psykiatrien. Karen Margrete Nielsen er ikke synderligt imponeret over, at politikerne endnu en gang har overset de ikke-psykotiske patienter. Det vil bl.a. sige de 200.000 danskere, der rammes af en depression.

"Det er ikke i orden. De skriver, at de vil udvide kapaciteten inden for dette område, men de er nødt til at komme med konkrete bud på, hvad der skal gøres nu og her. Ellers frygter jeg, at det er endnu en lovning på, at der bliver gjort noget i 2008-10," siger hun.

Flere års ventetid på behandling
Over to år venter mange depressive, inden de får tilbudt behandling ved en psykiater, som er eneste behandling, der er betalt af det offentlige. Det sker til trods for, at flere undersøgelser dokumenterer, at en hurtig indsats er essentiel, når depressionen rammer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024