DF afviser loft over medicinudgifter

MEDICIN: Dansk Folkeparti vil ikke høre tale om et loft over medicinpriserne, som Danske Regioners formand gerne så.
Maria Dalby
Danske Regioners formand Bent Hansen (S) forsøger endnu engang at sparke gang i debatten om, hvor meget medicin må koste. Han mener, at det er nødvendigt at få sat en grænse for, hvor meget et leveår må koste. I England har Sundhedsstyrelsen en grænse, der hedder 300.000 kr. for et leveår.

A- og B-hold
Men det vil DF ikke være med til, de mener, at det først for alvor vil dele borgerne op.

"Ført ud i livet vil Bent Hansens forslag reelt være dødsstødet til et offentligt sundhedsvæsen og føre til opdelingen af danske borgere i et A- og et B-hold. Det vil henvise borgerne til at tegne private sygeforsikringer, så de kan få den bedste og den nyeste medicin, fordi det offentlige sundhedsvæsen af økonomiske årsager ikke tilbyder den bedst mulig behandling. En sådan udvikling vil vi ikke acceptere," siger Liselott Blixt, der er sundhedsordfører for DF.

Diskussionen er blevet endnu mere aktuel, fordi nye kræftlægemidler koster langt mere end tidligere. Eksempelvis koster Avastin 852.000 kr. at give et år. Men det valg skal en læge fortsat kunne træffe, mener altså DF's sundhedsordfører.

"Lægerne vil ikke kunne leve op til det løfte, de giver om altid at give den bedste mulige behandling til patienterne, hvis de på forhånd ved, at de er afskåret fra at anvende visse typer medicin på grund af, at disse medikamenter er dyre. Det er et skråplan at bevæge sig ned ad," siger Liselott Blixt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024