DI: Ikke brug for 'saltpoliti'
Mia Jo Otkjær
Per Bang Thomsen
JournalistNu er det op til virksomhederne at levere, og det har vi en klar forventning om, at de gør hurtigt. Men viser det sig, at der ikke sker noget eller kun meget lidt, så må vi konstatere, at frivillighed ikke er vejen frem, og så vil vi helt sikkert arbejde for, at der bliver lovgivet på området
Mads Hyldgaard
Afdelingschef i Hjerteforeningen
Læs Ole Linnet Juuls debatindlæg her.
I debatindlægget afviser han sidste uges kritik fra Lise Beha Erichsen, der er direktør i HjerneSagen, og Preben Vestergaard Hansen fra Professionshøjskolen Metropol. Begge betvivlede her fødevareindustriens motivation for at leve op til den frivillige ordning, som partnerskabet er nået frem til og iværksætter i løbet af foråret.
Læs "HjerneSagen: Frivillige salt-tiltag er ikke nok"
Saltpartnerskabet har udarbejdet en række lister med anbefalede reduktionsmål for salt i forskellige fødevarer. Listerne sendes ud til industrien i løbet af foråret, og håbet er, at de kan få industrien til at nedsætte saltforbruget i de danske fødevarer, så reduktionsmålene er nået i november 2013.