Diabetesforeningen: Kommunerne får to år

Kronikerområdet bliver den store udfordring for regionerne og kommunernes evne til at samarbejde, mener Diabetesforeningens formand.
Diabetesforeningen vil have fokus på fordelingen af ansvaret for kronikerområdet.
Diabetesforeningen vil have fokus på fordelingen af ansvaret for kronikerområdet.
Maria Dalby

Min holdning er, at hvis man ikke finder en fordelingsnøgle mellem kommunerne og regionerne, så falder ideen med kommunalreformen til jorden. Men vi har ingen forventning om, at det hele kører fra 1. januar 2007. Lige nu er vi positive, men vi er klar til at råbe højt, hvis det ikke går bedre i løbet af 1-2 år.

Allan Flyvbjerg
Formand for Diabetesforeningen
Fakta
150.000 danskere har diabetes, mens endnu 150.000 menes at have sygdommen uden at være diagnosticeret.

Kilde: Diabetesforeningen

Et stort stykke arbejde blev med rapporten "Kronisk sygdom. Patient, sundhedsvæsen og samfund" sat i gang i december 2005, og det er endnu ikke færdigt.

Det betyder desværre, at de rapporter, der kan fortælle, hvordan man sikrer et sammenhængende patientforløb for kronikere, først er klar i foråret 2007. Men allerede den 1. april skal kommunerne aflevere sundhedsaftalerne, der skal indgås med regionerne. Derfor håber Diabetesforeningen, at kommunerne vil lægge op til en genforhandling af sundhedsaftalerne allerede efter ét år.

Bør forhandles i 2008
"Redskaberne ligger først klar i foråret, og der skal sundhedsaftalerne sendes ind til Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Derfor får de ikke indflydelse i første omgang, og det er jo ærgerligt. Vi håber derfor, at der kommer til at finde en genforhandling sted i 2008," siger Allan Flyvbjerg, formand for Diabetesforeningen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024