Dosispakninger har svært ved at slå igennem

Fejlmedicinering er et stort problem, og koster samfundet omkring otte mia. kr. om året. De såkaldte dosispakninger skal være med til at løse problemet, men ordningen har vist sig at have svært ved at vinde indpas. For dårligt mener man hos Danmarks Apotekerforening og Ældre Sagen.
Kristian Lund Pedersen

Det er ikke tilfredsstillende med de store forskelle, der er mellem amterne, og det er jo helt tydeligt, at man i nogen amter og kommuner ikke har gjort nok for at få ordningen implementeret. Og det er for dårligt, for der er mange potentielle brugere, som vil have stor hjælp ved at få deres medicin udleveret i dosispakninger.

Astrid Dyssegaard
Farmaceut fra Danmarks Apotekerforening
Lægemiddelrelaterede problemer koster det danske samfund op mod otte mia. kr. om året. Det fremgår af Årsberetning 2003-2004 fra Danmarks Apotekerforening, som blev offentliggjort i maj måned.

"Alt for mange danskere oplever problemer i forbindelse med deres medicinske behandling. Det koster livskvalitet for den enkelte patient, og samfundet kan spare mange penge, hvis man får bedre styr på danskernes medicinering", siger Paul Bundgaard, formand for Danmarks Apotekerforening.

Derfor er det vigtig, at der gøres en indsats for at forbedre medicinefterlevelsen, så patienterne oplever større sikkerhed, når de behandles med medicin.

Det kan blandt andet gøres gennem dosispakning af medicin. Siden 2001 har alle danskere kunnet gå ind på et apotek og bede om at få dosispakket deres medicin. Det vil sige, at man som patient får samlet og pakket sin medicin i de doser, der skal tages i løbet af dagen. Retten til at få dosispakket sin medicin er indført ved lov, og hvis dosispakningen er ordineret af den praktiserende læge, gives der sygesikringstilskud til den.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024