Ekspert anbefaler gravide at spise økologisk

KORT NYT: Philippe Grandjean, professor i miljømedicin på Syddansk Universitet, er ude med ny dokumentation, der påviser, at fostre tager skade i højere grad end hidtil antaget ved indtag af kemiske stoffer, og eksperten anbefaler nu gravide kun at spise økologisk.

Jeg fraråder alle gravide kvinder at spise tun - der er for meget kviksølv i. Og så vil jeg råde dem til at spise økologisk.

Philippe Grandjean
Professor i miljømedicin på Syddansk Universitet

Philippe Grandjean offentliggør sammen med en amerikansk kollega en artikel i det anerkendte videnskabelige tidsskrift The Lancet, hvor de fremviser dokumentation for, at fostre i højere grad tager skade, når den gravide udsættes for kemiske stoffer. Det skriver DR Nyheder. 

Resultaterne af forskningsstudiet viser, at 12 kemiske stoffer er skadelige for fostre og små børns hjerneudvikling - det er en fordobling af hidtil kendte skadelige stoffer. Resultaterne viser, at forgiftningen både findes i vores tøj, møbler og madvarer.

Philippe Grandjean mener, at det er tid til, politikerne gør noget, og han kommer med råd til at undgå de kemiske stoffer: 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024