EL: Psykiatrien har brug for varige bevillinger - ikke flere satspuljer

KORT NYT: Regeringen lægger op til, at en kommende handlingsplan for psykiatrien skal finansieres af nye satspuljemidler. Hos Enhedslisten mener man, der skal findes varige midler på finansloven.
Ifølge Stine Brix (EL) er det nødvendigt at sætte psykiatrien på finansloven. En satspulje hjælper ikke i det lange løb.
Ifølge Stine Brix (EL) er det nødvendigt at sætte psykiatrien på finansloven. En satspulje hjælper ikke i det lange løb. Foto: Pernille Møller/Altinget.dk

Det er et tilbagevendende problem for psykiatrien, at nye tiltag bliver finansieret via midlertidige bevillinger fra satspuljen. Det løser ikke behovet for en permanent forbedring af psykiatrien at give endnu en engangsbevilling. Regeringspartierne lovede i øvrigt højt og tydeligt før valget, at psykiatrien skulle have mere stabile vilkår på finansloven.

Stine Brix
Sundhedsordfører for Enhedslisten

"Satspuljen er betalt af arbejdsløse, pensionister, mennesker med handicap og sygdom ved at deres overførselsindkomst ikke reguleres i takt med resten af samfundet. Det er ikke rimeligt, at det er denne gruppe, som skal betale til psykiatrien. Det bør alle være med til."

Sådan lyder det fra sundhedsordfører for Enhedslisten Stine Brix, efter regeringens forslag om ny pulje til psykiatrien. 

Regeringens forslag om at lave en ekstra stor uddeling fra satspuljen på henholdvis 1,6 milliarder og 300 milliarder kroner bliver positivt modtaget af Venstre - hos Enhedslisten vil man hellere sikre pengene gennem varige midler, der skal på finansloven. 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024