En halv liter sodavand kan give angste børn

NYHED: Koffeinholdige sodavand kan gøre børn urolige, nervøse og angste efter kun en halv liter, oplyser forbrugerministeren. Men det er fuldt tilladt.
Hvis der tilsættes lige så meget koffein til en sodavand, som grænseværdien tillader, kan et barn få "forbigående adfærdsforandringer" efter at have drukket kun en halv liter.
Hvis der tilsættes lige så meget koffein til en sodavand, som grænseværdien tillader, kan et barn få "forbigående adfærdsforandringer" efter at have drukket kun en halv liter.
Niels Th. Dahl

Hvis det her betyder, at man får bivirkninger som angst af at drikke en halv liter sodavand som barn, så mener jeg, koffeingrænsen bør vare lavere.

Mette Gjerskov
Forbrugerordfører for Socialdemokraterne

Der skal ikke mere end en halv liter sodavand med koffein til, før den anbefalede koffeingrænse for børn er overskredet - og det kan føre til både urolige, nervøse og angste børn. Det gælder, selv om koffeintilsætningen holder sig inden for den tilladte grænse i Danmark.

Det fremgår af en række § 20-svar, forbrugerminister Carina Christensen (K) har givet i Folketinget til Socialdemokraternes forbrugerordfører Mette Gjerskov.

"Hvis det her betyder, at man får bivirkninger som angst af at drikke en halv liter sodavand som barn, så mener jeg, koffeingrænsen bør være lavere. Det kan enhver jo uforvarende komme til at drikke, hvis ikke man er klar over det. Som udgangspunkt mener jeg faktisk slet ikke, man bør tilsætte koffein til sodavand," siger Mette Gjerskov.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024