Enhedslisten vil gøre det gratis at gå til tandlægen

NYHED: I fremtiden skal det være helt gratis for alle at gå til tandlægen, mener Enhedslisten. Forslaget koster over fire mia. kr., og netop her strander forslaget, mener de andre politiske partier.
Anders Heissel

Vil gerne se på, hvordan vi gøre det billigere at gå til tandlægen. Men om det skal være helt gratis, tvivler jeg på. Selvfølgelig er det et paradoks, men det er det også inden for briller og høreapparater, hvor folk også selv skal betale.

Karen Klint
Ordfører for Socialdemokraterne

Enhedslisten vil på sigt helt afskaffe brugerbetalingen på tandlægebesøg. For det er et kæmpe paradoks, at man skal betale tandlægebesøget, mens det er gratis at gå til lægen, siger sundhedsordfører Per Clausen, der i dag fremsætter forslaget i Folketinget.

"De fattigste trækker mest på sundhedsvæsenet, mens de trækker mindst på tandbehandlingen. Det skyldes, at der er brugerbetaling, og dette forslag vil skabe større lighed i samfundet. For hvorfor skal det koste penge at få lavet sine tænder, mens alt andet er gratis i sundhedsvæsenet. Det kan ikke forklares rent sagligt," siger Per Clausen.

Forslaget koster ifølge Enhedslisten 4,2 mia. kr., men de penge kan sagtens findes, siger sundhedsordføreren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024