Er dansk politik gået i stå?

ANALYSE: Historisk stilstand i meningsmålinger. Alligevel noterer professor Søren Risbjerg Thomsen i sine fortsatte månedsnalyser til Altinget.dk, at SF tager et mandat fra K, og at DFs stabile tal tyder på reel fremgang.

Går det som det plejer, så står DF dermed i virkeligheden til endnu en fremgang ved næste valg.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert
Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor i statskundskab, Altinget.dks valgekspert

Som vi har set det så mange gange før i dette efterår, viser gennemsnittet af meningsmålinger for december næsten ingen ændringer i forhold til gennemsnittet fra måneden før.

Denne gang rammes dog en rekord i stilstand, da de samlede ændringer siden november kun er på 1,1 pct. Det skal forstås sådan, at der i alt kun skal flyttes 1,1 pct. i novembersnittet for at få decembersnittet.

Dette på trods af en del kritik af regeringens kontraktpolitik, senest i forbindelse med den meget hurtige afvisning af de fleste forslag fra velfærdskommissionen. Den brede befolkning er således tilsyneladende mere tilfreds med trægheden i regeringens politik end kommentatorerne fra industri og kulturliv.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024