Ernæringspolitisk udspil på trapperne

UDSPIL: Regeringens ernæringspolitiske udspil bliver efter alt at dømme lanceret i slutningen af ugen. Det bekræfter fødevareminister Mette Gjerskov (S) over for Altinget | Fødevarer.
Per Bang Thomsen
Debatten om vores spisevaner må ikke forplumre i tunge termer og højtsvævende dogmer. Den skal derimod ned i øjenhøjde med danskerne, mener Mette Gjerskov (S), som snart lancerer regeringens ernæringspolitiske udspil.

"For mig er det vigtigt, at fødevarediskussionen ikke bliver så teoretisk, som den har været. Det skal derimod handle mere om den mad, som folk rent faktisk spiser, og det vil der være fokus på i udspillet," siger ministeren, som dog ikke vil nærmere ind på, hvad udspillet kommer til at indeholde.

Udspillet kommer godt en måned efter, at Mette Gjerskov i et interview med Morgenavisen Jyllands-Posten relancerede sig selv som "madminister" med fokus på de svageste i samfundet. Her understregede hun blandt andet, at god mad er afgørende for det gode liv, og at hun som minister især er optaget af den klassekamp, som bliver udspillet ved køkkenbordet.

"Det vigtige for mig er at nå de mennesker, som har de korteste uddannelser. Det er dem, som dør hurtigere, fordi de får flere livsstilssygdomme, som man kunne have forhindret. Sund mad er et lighedsspørgsmål. Har de mennesker haft lige muligheder ved køkkenbordet?" sagde ministeren, som nu følger kampen op med et udspil.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024