EU: Danmark forhindrer parallelimporteret medicin

NYHED: EU-Kommissionen kritiserer den danske retspraksis på området for omdøbning af parallelimporteret medicin. For "restriktiv" er den umiddelbare vurdering. Kommissionen har spurgt ministeriet. Svaret er lige på trapperne.
Lars Igum Rasmussen
"Hastesag" står der på det opsigtsvækkende brev, der ligger på bordet og venter hos den ferierende kontorchef i Sundhedsministeriets 4. sundhedskontor, Paul Schüder.

I brevet fra EU-Kommissionens Generaldirektorat for Erhvervs- og Virksomhedspolitik dateret den 12. juli 2005 langes der ud efter Højesterets afgørelser i en række sager om parallelimporteret lægemidler.

Ved danske domstole er parallelimportørerne blevet dømt for at krænke de originalproducerende medicinalvirksomheders varemærke ved at udskifte navnet på pillepakningen fra eksempelvis Spanien med det navn, som den præcis samme pille kaldes i Danmark.

Parallelimportørerne må kun omdøbe i tilfælde, hvor det er såkaldt "objektivt nødvendigt." Det er fortolkningen af dette, striden handler om.

Dokumentation
EU-Kommissionen vil have tilsendt:

  • en redegørelse for og et eksemplar af de gældende og foreslåede danske bestemmelser om omdøbning/ommærkning af lægemidler og af andre relevante bestemmelser, f.eks. angående varemærkerettigheder.

  • en forklaring af, om og i givet fald hvordan ovennævnte foreslåede danske bestemmelser løser de beskrevne problemer angående omdøbning/ommærkning af lægemidler i forbindelse med EF-traktatens artikel 28-30.

  • de seneste oplysninger/statisktikker for fravalget af substitution i Danmark og - hvis det er muligt - en forklaring heraf.

  • Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024