EU tættere på strammere regler for medicinsk udstyr

SIKKERHED: EU's ministerråd på sundhedsområdet har onsdag taget endelig stilling til en række tekniske detaljer i et nyt lovforslag om skrappere regler til medicinsk udstyr. Dermed kan ministrene nu efter tre år begynde forhandlinger med Europa-Parlamentet om lovgivningen.

Foto: Colourbox
Lise-Lotte Skjoldan

BRUXELLES: Efter tre år med indledende forhandlinger blandt EU’s sundhedsministre er et sæt nye EU-regler om skrappere krav til medicinsk udstyr nu kommet et skridt tættere på at blive til virkelighed.

Onsdag blev Ministerrådet endeligt enige om tekniske detaljer i deres stillingtagen til lovforslaget om de nye regler. Det betyder, at forhandlingerne med medlovgiverne i Europa-Parlamentet nu kan gå i gang. De tekniske detaljer falder på plads nu, efter ministrene i juni fastlagde deres holdning til grundsubstansen i lovgivningen.

Den nye EU-lovgivning skal regulere en bred vifte af medicinsk udstyr, lige fra hæfteplastre til pacemakere, hvor der skal stilles højere krav til særligt markedsføring og kontrol af produkterne.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024