EU vil bekæmpe antibiotikaresistens

ANTIBIOTIKA: Et stort flertal i Europa-Parlamentet kræver en øget indsats for at bekæmpe antibiotikaresistens. Emnet bliver aktuelt for Danmark under det kommende EU-formandskab.
Morten Øyen

Europa-Parlamentets miljøudvalg har netop vedtaget en resolution om nødvendigheden af en mere ambitiøs indsats for at bekæmpe antibiotikaresistens. Resolutionen blev vedtaget med et stort flertal i udvalget: 55 for, en imod og en undlod.

Senere på måneden ventes resolutionen endeligt vedtaget i Parlamentet, og så er forventningen, at Kommissionen snart vil komme med et konkret udspil til, hvordan medlemslandene kan få en fælles handlingsplan mod antibiotikaresistens.

Fokus under formandskab
Meldingen fra parlamentet er godt nyt for det kommende danske EU-formandskab, hvor en af mærkesagerne netop er bekæmpelsen af resistente bakterier, og man vil forsøge at bane vej for en fælleseuropæisk løsning. Også Lægemiddelindustriforeningen (LIF) har tidligere bakket op om en fælles europæisk løsning.

Det stigende forbrug af antibiotika i mange lande har gjort flere resistente. I EU har man de senere år oplevet et stigende problem med resistente bakterier, da mange mikroorganismer ikke længere reagerer over for behandling. Resistens over for antibiotika er blevet et sundhedsmæssigt problem hos både dyr og mennesker.

Pres på Kommissionen
Parlamentets resolution er en kraftig opfordring til Kommissionen om hurtigst muligt at komme med et udspil på området, og det understreges, at der er behov for en reducering af unødvendig brug af antibiotika, også i landbruget. Sådan lyder det fra MEP Anna Rosback, der sidder i Europa-Parlamentets Miljøudvalg.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024