Fem forslag fra sundhedsministeren

DOKUMENTATION: Her ses lovforslag for det kommende år indenfor sundhedsområdet.

Ændring af sundhedsloven (1 måneds behandlingsfrist, IT-anvendelse i sundhedsvæsenet, indhentning af elektroniske helbredsoplysninger m.v., adgang til Medicinprofilen, beløbsgrænser for medicintilskud, kommuners samarbejde med regioner, klageadgang vedrørende patienters retsstilling, Patientskadeankenævnets sammensætning m.v.) (Okt II)

Forslaget indebærer en nedsættelse af behandlingsfristen efter det udvidede frie sygehusvalg til 1 måned. Forslaget giver også kommuner adgang til at indgå i samarbejde med regionerne på sundhedsområdet.

Forslaget vedrører endvidere en øget central styring af sundhedsvæsenets IT-anvendelse i forbindelse med implementeringen af elektroniske patientjournaler. Der tilvejebringes hjemmel til, at læger og sygeplejersker kanindhente helbredsoplysninger m.v. fra de elektroniske patientjournaler, når det er nødvendigt i forbindelse med lægens eller sygeplejerskens aktuelle behandling af patienten.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024