Flere patienter tilfredse på Amtssygehuset

Patienterne er mere tilfredse og personale tror også på, at behandlingen på Amtsygehuset i Gentofte bliver bedre. Det er meldingen fra sygehusdirektøren efter sygehusets egen patienttilfredshedsundersøgelse fra februar. I den landsdækkende fra 2004, der blev offentliggjort i sidste uge, stod det skidt til.
Mette Dyrskjøt
Fakta
Amtssygehuset i Gentofte har valgt at gennemføre sin egen undersøgelse af patienttilfredshed blandt 427 respondenter fra december 2004 - januar 2005.

Undersøgelsens primære sammenfattende spørgsmål gælder det samlede positive indtryk af indlæggelsen. I den landsdækkende undersøgelse fra 2004 var 78 pct. af patienterne tilfredse.

I sygehusets egen undersøgelse fra 2005 er tallet af tilfredse patienter kommet på på 86 pct.


Kilde: Amtssygehuset i Gentofte
Styr på økonomien, udsigt til bedre fysiske rammer og konkrete initiativer som en fast kontaktperson - det er opskriften på en bedre patienttilfredshed, vurderer sygehusdirektør Henning Daugaard fra Amtssygehuset i Gentofte.

I den landsdækkende tilfredshedsundersøgelse (LUP) med tal fra 2004 - der blev offentliggjort i sidste uge - kom Gentofte ind på en sidsteplads af alle landets 54 sygehuse, når det drejer sig om patienternes samlede oplevelse af indlæggelsen.

Sygehuset vidste, at resultatet ikke ville blive opmuntrende læsning, da de var midt i en spareplan og omstrukturering. Derfor foretog de selv en undersøgelse omkring årskiftet 2004/2005.

I den ny undersøgelse vurderer 87 pct. af de adspurgte patienter på Gentofte, at de var tilfredse med indlæggelsen. En klar forbedring fra 2004-tallene, hvor kun 78 pct. var tilfredse - og dermed de mindst tilfredse i landet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024