Fogh: Vi skal have et fælles EU-ernæringsmærke

NYHED: Statsministeren opfordrer for første gang til at indføre et fælles europæisk ernæringsmærke. Både Forbrugerrådet, FødevareIndustrien og Dansk Handel & Service kalder statsministerens melding et vigtigt signal, som de hilser velkomment.

Jeg ser det som en støtte fra statsministeren til det nationale mærke, vi i forvejen arbejder for at få indført.

Ole Linnet Juul
Branchedirektør i FI
EU bør udvikle et fælles europæisk mærkningssystem for fødevarer, som skal gøre det lettere for forbrugerne at identificere sunde fødevarer. Så klar er meldingen fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der for første gang blander sig offentligt i debatten om ernæringsmærkning.

"Vi har brug for et system på europæisk plan, der klart identificerer sunde fødevarer og styrker folkesundheden," sagde statsministeren i en tale på Københavns Universitet i sidste uge.

Forbrugerminister Lars Barfoed (K), som længe har arbejdet på at få indført et dansk mærke, har ved flere lejligheder tilkendegivet, at han gerne ser et fælles EU-mærke, men det er første gang, statsministeren melder ud.

Vigtigt signal i EU
Formanden for Forbrugerrådet Camilla Hersom bakker helt og holdent op om statsministerens forslag og mener, at det vil blive bemærket i EU-systemet, at en dansk statsminister nu taler for et fælles europæisk ernæringsmærke:

Dokumentation
Læs hele statsministerens tale 'Resultaternes Europa' her

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024