Folketinget trækker i arbejdstøjet

Traditionen tro bliver den røde løber rullet ud på Christiansborgs trappe den første tirsdag i oktober - i dag. Lovkataloget med 225 lovforslag offentliggøres, og Dronningen overværer statsministerens åbningstale.
Mette Dyrskjøt
Startsskuddet for den politiske sæson lyder tirsdag, når statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) holder sin åbningstale fra Folketingets talerstol.

Talen er altid ventet med spænding, både af de politiske modstandere og ikke mindst af kommentatorer og journalister, der forsøger at tolke og analysere en masse ud af talen.

Meningsmålingerne har givet VK-regeringen flertal sammen med Dansk Folkeparti siden begyndelsen af sommeren. Og det har fået valgrygterne til at summe højlydt på Christiansborg.

Nogle journalister og politikere taler om, at statsministeren måske kan finde på at udskrive valg på åbningsdagen for at udnytte de gode meningsmålinger. Åbningstalen bliver vist direkte på TV 2 kl. 12, men kan også følges på internettet på TV 2 | Politik.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024