Forældre ønsker den bedste medicin til deres børn

INTERVIEW: Forældre ønsker den bedst tænkelige medicin til deres børn. Derfor bør den testes på netop børn, så effekten kendes. Altinget har spurgt Lægemiddelindustriforeningen til børnemedicin.
Lars Igum Rasmussen
Hvorfor skal man nu til at teste medicin på børn?

"Børn er ikke blot små voksne, der er særlige hensyn til børns forbrug af medicin, for eksempel hvad angår dosering, som vi skal tage hensyn til," siger Jan Hylleberg, vicedirektør i Lif, til Altinget.

Industrien får med forslaget forlænget gyldighedsperioden med 6 måneder på et præparat. Ifølge Kommissionen giver den en fortjeneste på op til 9 mio. euro. Handler det her forslag reelt om øget salg - eller behovet for medicin til børn?

"Seks måneder er en balanceret løsning mellem hensynet til fortsat udvikling af lægemidler til børn, og et økonomisk incitament for virksomheder til at intensivere denne forskning. Dertil kommer, at vi sidestiller europæisk forskning med vilkårene for forskning i USA."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024