Forebyggelse er også "de hvidkitledes verden"

Sundhedsstyrelsen er helt uenig i den holdning, Astma-Allergi Forbundet fremlagde i Altinget onsdag. Forebyggelse hører også til i "de hvidkitledes verden", skriver myndighederne i denne replik.

En frigørelse fra det etablerede sundhedssystem" ville i øvrigt for et område som astma allergi være fuldstændig hovedløst, fordi vores viden om primær forebyggelse stadig er så mangelfuld.

Else Smith
Center for Forebyggelse, Sundhedsstyrelsen
  • Replik til Astma-Allergi Forbundet efter interview i Altinget skrevet af centerchef, overlæge Else Smith, Center For Forebyggelse, Sundhedsstyrelsen

    Forebyggelse er netop også "de hvidkitledes verden", og derfor er Sundhedsstyrelsen bestemt ikke enig i Astma-Allergi Forbundets (AAF) direktør Thorkil Kjærs udtalelser til Altinget i går.

    Aldrig har der været så meget fokus på forebyggelse og sundhedsfremme, som efter Sundhedsstyrelsen (i forbindelse med regeringens sundhedsprogram "Sund hele livet") inddrog sundhedsvæsenet i sin forebyggelsesstrategi (i forbindelse med de store folkesygdomme).

    Sundhedsstyrelsen er enig med AAF i, at forebyggelsen bedst udføres der, hvor folk bor og arbejder, og i at forebyggelsen ikke skal detailstyres fra styrelser og offentlige myndigheder. Hvilket vi jo heller ikke har nogen bemyndigelse til.

  • Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Sundhed

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024