Forslag om donor-registrering på nettet

I Danmark er der stor mangel på organdonorer. Det vil folketingskandidat for SF i Århus, Eigil Andersen, nu gøre noget ved. Han foreslår sundhedsministeren, at man bør gøre det muligt at tilmelde sig som organdonor over nettet. Metoden er kendt fra Sverige, hvor den har været en voldsom succes.
Cecilie Bech
I Danmark er der stor mangel på organdonorer. 597 patienter ventede ved udgangen af 2003 på et nyt organ. Eigil Andersen (SF) mener det tal er alt for højt, og han går nu til sundhedsministeren med et forslag om at gøre brug af Internettet i jagten på organdonorer.

Ideen har han stjålet fra Sverige, hvor de svenske myndigheder 1. oktober sidste år indførte donor-registrering over nettet. Registreringsmetoden har været en stor succes. Før det blev muligt at tilmelde sig på nettet var antallet af tilmeldinger til det svenske donor-register 6. -8000 om året. Efter indførelsen af net-registrering er antallet af tilmeldinger eksploderet. I løbet af de første 10 måneder, det har eksisteret har 147.819 tilmeldt sig som organdonorer. Det svarer til en tyve-dobling af antallet af tilmeldninger i forhold til tiden før, man gjorde net-registrering mulig.

"Undersøgelser viser, at mange danskere også gerne vil være organdonorer. Det er bare alt for besværligt at blive det – og mange ved slet ikke hvordan, " siger Eigil Andersen.

De Danske sundhedsmyndigheder har flere gange tidligere overvejet tilmelding til donor-registret over nettet, men sikkerheden er indtil videre ikke i orden:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024