Fugleinfluenza: Smitte mellem mennesker kan ikke afkræftes

Der stilles tvivl om den nyeste forskning, der ellers viser, at fugleinfluenza ikke smitter fra menneske til menneske. Dødstallet er nu ialt oppe på 18 personer.
Kristian Lund Pedersen
Dokumentation
WHO oplyser, at muligheden for smitte med fugleinfluenza mellem mennesker alligevel ikke helt kan afkræftes endnu, da der kun foreligger endeligt resultat af prøver fra det ene af to relaterede dødsfald i Vietnam.

Virus isoleret fra denne person havde ikke undergået en genetisk ændring, der muliggjorde smitte fra person til person. Det endelige resultatet af undersøgelsen forventes at foreligge i løbet af denne uge.

Thailand og Vietnam er fortsat de eneste lande, hvor der er rapporteret om fugleinfluenzavirus A(H5N1) hos mennesker i forbindelse med det pågående udbrud af fugleinfluenza blandt fjerkræ i Asien. I Vietnam er rapporteret om yderligere tre tilfælde. Der er nu i alt 18 tilfælde, hvoraf 13 er døde. I Thailand er fortsat rapporteret om i alt fem tilfælde; alle er døde.

I Kina samarbejder myndighederne med WHO og FAO i bestræbelserne på at stoppe spredningen af fugleinfluenza og om at styrke overvågningen af sygdom blandt mennesker, som har været i kontakt med syge fjerkræ. Der er ikke rapporteret om smitte til mennesker.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024