Hjort lukker hul i sygedagpengeloven

DAGPENGE: Efter pres fra Dansk Folkeparti lukker beskæftigelsesministeren et hul i sygedagpengeloven. Dermed mister langtidssygemeldte ikke længere deres dagpenge, når de venter på afklaring.
Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Torbjørn Næs Bertelsen

Vi har nu aftalt at indføre en mulighed for forlængelse af sygedagpengene i 26 uger, således at kommunerne kan behandle de sygemeldtes sager, uden at de sygemeldte bliver frataget sygedagpengene efter de normale 52 uger.

Bent Bøgsted
Arbejdsmarkedsordfører, Dansk Folkeparti

Et hul i loven om sygedagpenge er onsdag blevet lukket med en aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Selvom hullet har været kendt i noget tid, var det først, da Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, fredag forlangte, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) lukkede hullet inden en uge, at sagen om sygedagpenge til uafklarede sygemeldte blev afklaret.

Claus Hjort Frederiksen glæder sig over aftalen.

"Vi har i dag lavet en aftale med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om mulighed for at forlænge dagpengereglerne i de tilfælde, hvor det er afklaret, om en person ikke har fuld arbejdsevne, men hvor det er uafklaret, om den pågældende skal have et fleksjob eller skal på førtidspension. Der har vi så forlænget dagpengeperioden, så man ikke falder ned i det hul," siger Claus Hjort.

Bent Bøgsted (DF) kalder aftalen, som faldt på plads onsdag morgen, for en stor sejr.

"Det er utroligt glædeligt, at vi har fået regeringen til at forstå behovet for at tage hånd om de mennesker, der hidtil har risikeret at falde ned i et hul mellem sygedagpengeloven og afklaringen af deres arbejdsevne. Vi har nu aftalt at indføre en mulighed for forlængelse af sygedagpengene i 26 uger, således at kommunerne kan behandle de sygemeldtes sager, uden at de sygemeldte bliver frataget sygedagpengene efter de normale 52 uger," siger Bent Bøgsted.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024