Holst i ko-vending om behandlingsgaranti

SYGEHUSE: I 2010 kritiserede Carl Holst (V) VK-regeringens 30 dages behandlingsgaranti. Men nu kritiserer han regeringen for at ændre den. Virkeligheden har ændret sig, forklarer Holst.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

I dag er situationen en helt anden. Vi kan få de medarbejdere, vi skal bruge og skal ikke gribe til dyre løsninger for at sikre borgerne behandling. Så gevinsten ved at ophæve garantien på en måned er uhyre lille. Det er derfor, jeg undrer mig over, hvorfor regeringen vil afskaffe et gode, der ikke giver besparelser.

Carl Holst (V)
Regionsrådsformand, fungerende formand, Danske Regioner (V)

Hykleri og populisme, det er, hvad flere af regeringens sundhedsordførere beskylder Carl Holst (V) for.

Skældsordene kommer, efter at Carl Holst, der er fungerende formand i Danske Regioner, har kritiseret regeringen for at ændre behandlingsgarantien. Den bliver ændret fra at være på fast 30 dage til at være variabel - op til 2 måneder. Vreden skyldes, at Carl Holst netop har talt for en identisk løsning, for to år siden.

I 2010 vakte det nemlig opsigt i sundhedskredse, da Carl Holst i en artikel i Jyllands-Posten slog fast, at behandlingsgarantien burde forlænges.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024