Hvorfor må der ikke stå fisk er sundt?

FødevareIndustrien er ser yderst positivt på de første udmeldinger fra nyudnævnte forbrugerminister Henriette Kjær – en lempelse af forbudet mod sundhedsanprisninger. Industrien vil på videnskabeligt grundlag hjælpe forbrugerne til sundere livsstil.
Lars Igum Rasmussen

Vi tror, at det har en sundhedsmæssig konsekvens, at vi ikke må oplyse om fødevarers sundhedsfremmende egenskaber. Hvad koster det for eksempel det danske sundhedsvæsen årligt i hjertekarsygdomme og blodpropper, at vi ikke må sundhedsanprise fisk og gennem oplysningerne hjælpe forbrugerne til at spise mere fisk? Hvis vi anlægger cost-benefit-betragtninger, for så vil sikkert kunne betale sig at anprise de fødevarer.

Ole Linnet Juul
Direktør i FødevareIndustrien
I dag må danske fødevarevirksomheder ikke skrive på pakkerne med havregryn, at det er kolesterolsænkende, at fiskeolien i deres fisk er sund for kredsløbet, eller at kalcium i mælk er godt for knoglerne, og dermed hjælpe forbrugerne til at spise sundere.

Den nytiltrådte forbrugerminister Henriette Kjær har som en af de første politiske udmeldinger åbnet døren lidt på klem for sundhedsanprisninger af fødevare.

"Bedre sent end aldrig," siger direktør i FødevareIndustrien, under Dansk Industri, Ole Linnet Juul i et interview med SundhedsTinget:

"Vi er meget glade for meldingen. Industriens holdning er klart den, at vi bør have mulighed for at fortælle forbrugerne om fødevarernes sunde egenskaber. Men det skal selvfølgelig være på et videnskabeligt grundlag, der dokumenterer, at denne fødevare virkelig har den sundhedsfremmende effekt, som virksomheden skriver på pakken," siger Ole Linnet Juul.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024