Igen skub i forhandlinger om madmærke

BAGGRUND: De drøje forhandlinger om dansk mærkning af sunde fødevarer, som flere gange er løbet af sporet, får måske pustet nyt liv i sig. Flere af dem, der forlod forhandlingsbordet i januar vender nu tilbage. Det skal man dog ikke lægge for meget i, siger Coop's miljødirektør.

Vi går meget gerne positivt ind i den videre bearbejdning af det forslag, der ligger nu. Vi har et rigtig godt grundlag, hvor Barfoed har siddet for bordenden.

Kim Munch Lendal
Direktør i DHS
Når forbrugerminister Lars Barfoed (K) i maj måned igen har indkaldt til forhandlingsmøder om et dansk ernæringsmærke, vil der sandsynligvis sidde flere med ved bordet, end der har gjort i de seneste måneder.

Dansk Handel & Service (DHS), Landbrugsraadet og Coop vil igen være at finde ved bordet.

I slutningen af januar løb mærket og dets ophavsmand, forbrugerministeren, ellers på endnu en af de mange forhindringer, som igen og igen har forsinket mærkets fødsel.

Her meldte netop DHS og Landbrugsraadet og Coop sig sammen med Dansk Supermarked og De Samvirkende Købmænd sig ud af forhandlingerne.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024