IGL afviser anklager om prisstigninger

Industriforeningen for Generiske Lægemidler (IGL) et stærkt fortørnede over anklager om, at foreningens medlemmer presser prisen op på medicin. TV 2, der har bragt indslaget, afviser kritikken.
Kristian Lund Pedersen

Det er stort set forkert det hele, hvad der blev sendt i det indslag. Der er tale om total misinformation, og det er helt ude i hampen at generiske udbydere beskyldes for at presse prisen op. Der er så mange undersøgelser, der dokumenterer, at vi sparer samfundet og den enkelte patient for mange penge.

Hans Henrik Raith
Formand for IGL
Industriforeningen for Generiske Lægemidler (IGL) er stærkt utilfreds med TV 2, efter de i et indslag i TV 2 Nyhederne den 11. april 2004 gav udtryk for, at foreningens medlemmer presser prisen op på medicin.

Disse påstande kalder formand for IGL, Hans Henrik Raith, direkte usande og har derfor sendt en udførlig henvendelse til Folketingets Sundhedsudvalg, som afkræfter indslaget:

"Det er stort set forkert det hele, hvad der blev sendt i det indslag. Der er tale om total misinformation, og det er helt ude i hampen at generiske udbydere beskyldes for at presse prisen op. Der er så mange undersøgelser, der dokumenterer, at vi sparer samfundet og den enkelte patient for mange penge," siger Hans Henrik Raith til Sundhedstinget.

I indslaget fremgik det, at kopiproducenterne (IGL) ikke har tilsluttet sig den frivillige prisgaranti indgået mellem Lif og regeringen, og det antydes, at kopiproducenterne benytter dette til at hæve priserne.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024