IGL angriber igen Lif

NYHED: En hemmelig aftale med sundhedsministeren skal være baggrunden for, at reglen om substitution mellem forskellige lægemiddelsformer ikke ophæves.
Maria Dalby

Det har intet med hinanden at gøre. Jeg ved, at ministeren har skrevet til IGL for at få dem til at skrive under på aftalen, men nu ser det ud til, at de vil bruge det her som en dårlig undskyldning for at lade være.

Ida Sofie Jensen
Direktør for Lif
Der er grove beskyldninger i nyhedsbrevet, som Industriforeningen for Generisk Lægemiddel, IGL, har sendt ud. På ni sider argumenterer de for, at spekulation i lægemiddelsformer hvert år koster 70 mio. kr.

De hentyder også til, at en underhåndsaftale med indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal være årsagen til at der ikke gøres noget ved problemet. Aftalen skal være indgået i forbindelse med prisloftsaftalen, som Lif har indgået med ministeren.

"Der er ikke noget hul i loven. Det er lægemiddelsstyrelsen, som træffer den lægefaglige vurdering, og der skal virksomheden ikke have noget at sige," siger Ida Sofie Jensen, direktør i Lif.

Antyder sammenhæng
I nyhedsbrevet skriver IGL: "Det er paradoksalt, at dette skifte i holdningen til generisk ordination kommer samtidig med, at ministeriet underskrev en omfattende aftale med Lif. En aftale, som bl.a. omfatter et forbud mod generisk ordination, og som begrænser ministerens mulighed for at ændre i substitutionsreglerne."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024