Informationen om ventider forbedret

Det offentliges informationssystem om ventelister er blevet væsentligt forbedret siden regeringen trådte til i 2001, for den tidligere regering har sløset med opgaven. Det mener sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Sophie Hæstorp Andersen (S) er dybt uenig. Systemet er misvisende.
Cecilie Bech
"Det system, vi overtog i 2001, var ufuldstændigt og fejlagtigt, så vi har iværksat flere initiativer for at rette op på det."

Sådan sagde sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der i onsdagens spørgetid forsvarede sig det bedste, han havde lært, overfor Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen.

Striden handler om Sundhedsstyrelsens Venteinfo på Internettet, der skal informere borgerne om ventetiderne på landets sygehuse. Styrelsen er fra flere sider blevet anklaget for at opgive fejlagtige informationer på hjemmesiden og dermed pynte på den reelle ventelistesituation.

Det fik Sophie Hæstorp Andersen til at kræve en redegørelse fra ministeren for, hvad han vil gøre for at komme problemet til livs.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024