Ingen penge afsat til akutløfte

NYHED: Finansministeren ville ikke komme med et cirka-bud på, hvad det vil koste at gøre kræftbehandlingen akut. Han lovede dog, at pengene skal findes.
Maria Dalby

Pengene findes inden for dansk økonomi. Det har så høj prioritet, at de skal findes. Og så kan det godt være, at vi skal bruge flere penge end det, vi har lovet.

Thor Pedersen (V)
Finansminister
Finansloven handler igen i år meget om sundhed. Men der er ikke afsat penge til at indfri løftet om den akutte kræftbehandling. Det skal i stedet afklares i forhandlinger mellem staten, Danske Regioner og de andre partier.

"I Vejle har de jo kunnet gennemføre væsentlige forbedringer, det bør andre også kunne gøre, uden at det behøver koste væsentligt mere," siger finansminister Thor Pedersen (V) som svar på, hvor meget han tror, at løftet vil koste at indfri.

Endnu flere tomme løfter
Men den går ikke, tordner oppositionen, der endnu engang mener, regeringen er kommet med tomme løfter.

"Foghs løfte om, at patienter med kræft skal behandles som akutte patienter viser sig nu at være en gratis omgang. Regeringen har ikke afsat en krone til dette i sit forslag til finanslov for 2008. Mage til uanstændigt hykleri skal man lede længe efter. Æren tager Fogh. Pengene må andre skaffe," siger Per Clausen, sundhedsordfører for Enhedslisten.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024