Kæmperegning til kronisk syge

De danske medicintilskudsregler rammer de patienter hårdt, som ikke kan vælge et parallelimporteret produkt. Karen J. Klint (S) kræver, sundhedsministeren ændrer tilskudsreglerne, så kroniske syge ikke bringes i en økonomisk urimelig situation.
Kristian Lund Pedersen

Jeg håber ministeren er positiv overfor en tilskudsændring, som tilgodeser folk der er kommet i klemme på grund af et medicinforbrug, hvor medicinen ikke parallelimporteres. Ellers vil jeg følge op på sagen, så vi kan få debateret sagen.

Karen J. Klint (S)
Fakta
Myastenia Gravis, på dansk myasteni, er en sjælden sygdom, der rammer musklerne. Navnet betyder svær muskeltræthed. Muskelsvindfonden er medlemsforening for de ca. 3000 danskere, der har en neuromuskulær sygdom.

Kilde: www.myasteni.org
En gruppe kronisk syge er tvunget til at betale op mod 10.000 kroner for medicin, de kun burde betale 3.805 kroner for. De bliver ramt, fordi der ikke kan købes billigere parallelimporteret medicin i Danmark, som tilskudsreglerne udregnes efter.

Det har fået Karen J. Klint (S) til at stille et §20-spørgsmål til sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V):

"Jeg er blevet kontaktet af en ulykkelig borger, som bliver ramt af de danske tilskudsregler til medicin. Det er ganske urimeligt, at kroniske syge skal straffes økonomisk, fordi de bruger et produkt, der ikke parallelimporteres," siger Karen J. Klint.

De nuværende medicintilskudsregler beskytter kronisk syge mod en personlig medicinudgift på over 3.805 kr. årligt, når patienten anvender det billigste produkt af den ordinerede medicin.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024