Kamp mod kosttilskud og slankemidler

Forbrugerministeren går nu til aktion mod ulovligt salg af kosttilskud på internettet. Det skyldes ifølge ministeren, at der er en stigning i salget af virkningsløse kosttilskud.
Det skal være slut med vildledende reklamer for kosttilskud.

Mængden af virkningsløse slankemidler og kosttilskud, der sælges som en kur mod sygdomme, er stigende. Derfor vil Fødevarestyrelsens specialenhed Kosttilskudsgruppen sammen med de 10 fødevareregioner i den kommende måned intensivere indsatsen mod de ulovlige produkter.

"Virksomhederne skal holde, hvad de lover. Det er ikke rimeligt, at nogle virksomheder med useriøs markedsføring forsøger at snyde forbrugere til at købe dyre kosttilskud, som er det rene fup. Nu tager vi fat i problemet, og vi begynder med at rydde op på internettet, hvor problemerne er størst," siger forbrugerminister Henriette Kjær (K).

Fødevarestyrelsen anslår, at en meget stor del af de kosttilskud, der sælges på internettet, ikke lever op til kravene i fødevarelovgivningen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024