Kampen mod astma og allergi intensiveres

Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Astma-Allergi Forbundet (V) kunne mandag åbne en ny hjemmeside, der skal lette hverdagen for de 1,5 millioner danskere, som lider af astma og allergi.
Kristian Lund Pedersen

Danskere med overfølsomhedssygdomme skal kunne handle på et oplyst grundlag, hvis de skal tage et medansvar for egen sundhed og sygdom.

Thorkil Kjær
Direktør i Astma-Allergi Forbundet
I Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fravær var kontorchef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet Bjarke Thorsteinsson manden bag den officielle åbning, da en ny hjemmeside www.astma-allergi.dk blev åbnet til glæde for de 1,5 millioner danskere, der døjer med allergi, astma, eksem, høfeber, KOL og fødevareoverfølsomhed:

"Viden og støtte er uden tvivl en forudsætning for, at den enkelte kan forstå sin sygdom og symptomer og handle ud fra denne viden. Viden er også med til at skabe en bedre forståelse for den behandling der tilbydes, og kan således medvirke til at skabe en forbedret compliance," siger Bjarke Thorsteinsson.

Også direktøren i Astma-Allergi Forbundet var en glad mand, som nu håber på danskerne vil bruge hjemmesiden, og derved bliver bedre til at håndtere de gener, som allergi kan medføre:

"Sitet er nyskabende via en række skabende læringsforløb, der bruger den nyeste teknik. Her uddanner vi og støtter brugerne gennem visuelle effekter, sjove lyde og speak samt letforståelige tekster til at blive endnu bedre til at håndtere deres overfølsomhedssygdom i hverdagen," siger Thorkil Kjær.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024