Kampen om patienterne

Ordningen med det såkaldte frie sygehusvalg har vist sig at skabe konflikter mellem de offentlige og private hospitaler. Parterne beskylder hinanden for misinformation og for at udnytte ordningen.
Kristian Lund Pedersen

Det udvidede frie sygehusvalg er kommet godt fra start. Patienterne værdsætter valgmuligheden og gør pænt brug af den. Halvdelen takker dog nej - ofte fordi de har større tillid til behandlingen på et offentligt sygehus.

Bent Hansen (S)
Formand for Amtsrådsforeningens Sundhedsudvalg
Over 25.000 patienter er til dato blevet behandlet på privathospitaler, siden loven om det udvidede frie sygehusvalg trådte i kraft den 1. juli 2002.

De offentlige myndigheder kalder det en succes, men kigger man ordningen efter, er der en udbredt mistro mellem de private og offentlige sygehuse.

Det viser en ny rapport, som er udarbejdet i samarbejde mellem Amtsrådsforeningen, Hovedstadens Sygehusfællesskab, Finansministeriet og Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Tilfredse patienter
Samlet set er der en stor tilfredshed med det udvidede frie sygehusvalg hos patienterne.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024