KL vil have del i pengene til forebyggelse

NYHED: Erik Fabrin (V) talte med store bogstaver på KL's delegeretmøde. Han vil sikre, at også kommunerne får penge til forebyggelse.
Maria Dalby

KL's krav til de kommende økonomiforhandlinger er derfor kontante. Vi skal have fuld finansiering til de opgaver, vi nu skal løse. Vi vil for alvor have forebyggelse sat på den velfærdspolitiske dagsorden. I dag er vægtfordelingen helt skæv. For hver 350 kr., der anvendes til behandling, har kommunerne fået overført 1 kr. til forebyggelse.

Erik Fabrin (V)
Formand for KL

"Og lad mig sige det klart: Trylleord om, at penge ikke er alt, vil prelle af på os som vand på en gås. For nok er penge ikke alt, bestemt ikke - men de hjælper gevaldigt. Det blev de gamle amter og regeringen jo hurtigt enige om før jul, da aktivitetsniveauet på sygehusområdet skred."

Så markant var meldingen fra KL's formand Erik Fabrin (V), da han i sidste uge talte på KL's delegeretmøde.

Og han fortsatte ad samme spor:

"KL's krav til de kommende økonomiforhandlinger er derfor kontante. Vi skal have fuld finansiering til de opgaver, vi nu skal løse. Vi vil for alvor have forebyggelse sat på den velfærdspolitiske dagsorden. I dag er vægtfordelingen helt skæv. For hver 350 kr., der anvendes til behandling, har kommunerne fået overført 1 kr. til forebyggelse."

Han fremhævede, at kommunerne gerne vil forpligte sig til en ambitiøs indsats.  Men han understregede, at denne indsats ikke er gratis. Hvis forebyggelsen i kommunerne skal løftes vil det koste 500 mio. kr. mere. I dag bruges der 71,5 mia. kr. på landets sygehuse og sygesikringen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024