Krag overvejer yderligere krav til patientforeninger

ÅBENHED: Astrid Krag (SF) er klar til at stille krav om, at privathospitalers støtte til patientforeninger også skal tvinges frem i lyset. Privathospitalers brancheforening er positiv.
Privathospitalet Aleris-Hamlet sikrer sammen med to andre privathospitaler omkring 90 procent af indtægterne til Gb-foreningen, der er patientforening for fedmeopererede.
Privathospitalet Aleris-Hamlet sikrer sammen med to andre privathospitaler omkring 90 procent af indtægterne til Gb-foreningen, der er patientforening for fedmeopererede. Foto: Colourbox.com
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vore virksomheder har intet at skjule. Flere af vores virksomheder har valgt at støtte patientforeninger økonomisk, og det håber vi, at de vil blive ved med, da foreningerne leverer et vigtigt arbejde og en stemme til patientgrupper, der ellers kunne blive overset politisk.

Naomi Pagh Abudi
Sekretariatschef, BPK
Privathospitalers støtte til patientforeninger skal også fremgå af patientforeningernes hjemmesider. 

Det hælder sundhedsminister Astrid Krag (SF) til. Det sker som reaktion på, at en patientforening, der kæmper for retten til fedmeoperationer, ikke ser nogen grund til, at man på foreningens hjemmeside oplyser, at omkring 90 procent af foreningens indtægter kommer fra privathospitaler. Hospitaler, der udfører fedmeoperationer og hudfjernelse efter store vægttab.

LÆS: Patientforening: Nej til at offentliggøre industri-støtte

Tirsdag den 26. februar har Astrid Krag allerede i Altinget.dk slået fast, at hun mener, patientforeningerne på deres hjemmesider skal oplyse, hvilke medicinal- og mediko-virksomheder de modtager støtte fra, og at det skal fremgå, hvor mange penge de modtager.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024