Kühnau: Arbejdsmiljøet er bedre end sit rygte

ARBEJDSMILJØ: Arbejdsmiljøet i sundhedsvæsenet er ikke blevet dårligere af større effektivisering, mener Anders Kühnau (S). Dansk Sygeplejeråd er uenig i den udlægning.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Nikita Selvig
Fakta
Altingets sundhedskonference 18. maj satte fokus på et sundt arbejdsliv og diskuterede konsekvenserne af et dårligt arbejdsmiljø.

Udover Anders Kühnau og Grete Christensen var der på konferencen oplæg af Camilla Ratchke, formand for Yngre Læger, Charlotte Bircow Næss-Schmidt, sundhedsekspert og foredragsholder, Karoline Klaksvig, arbejdsmiljøchef i Dansk Arbejdsgiverforening samt Pernille Vormslev Olsen, HR partner i Lån og Spar bank.

Mediernes billede af det psykiske arbejdsmiljø i sundhedsvæsenet stemmer ikke helt overens med virkeligheden. Det var budskabet, da Anders Kühnau (S), formand for Løn- og Praksisudvalget i Danske Regioner, mandag holdt oplæg om et godt arbejdsmiljø ved Altingets sundhedskonference ”Et sundt arbejdsliv”.

Der har ellers været skrevet meget om arbejdsmiljøet i sundhedsvæsenet. Fra historier om dovne medarbejdere, der havde læst avisen forfra og bagfra, når de kom hjem fra arbejde. Til historier om, at der hver uge er en medarbejder, som går grædende hjem på grund af det store arbejdspres.

Medierne tegner forvrænget billede
Men disse historier tegner et skævt billede af de danske hospitaler og vilkårene for de ansatte, sagde Kühnau på konferencen:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024