Kvalitet af donorblod skal forbedres

Nye regler skal forbedre kvaliteten af blod og dermed mindske risikoen for overførsel af sygdom fra donor til patient og forhåbentligt skaffe flere donorer.
Cecilie Bech
Lars Løkke Rasmussens (V) lovforslag: "Forslag til lov om fremskaffelse af humant blod til behandlingsformål" - populært kaldet blodforsyningsloven blev i går onsdag 1. behandlet i Folketinget.

Forslaget blev i første omgang fremsat på baggrund af to EU-direktiver, der skal implementeres i dansk lov.

Formålet med direktiverne og dermed forslaget er at sætte nye standarder og krav til forbedring af blods kvalitet og sikkerhed. Dette sker først og fremmest for at højne kvalitetsniveauet for blod, der anvendes til transfusion eller som råvare til lægemiddelfremstilling. En forbedret kvalitet vil mindske risikoen for overførsel af sygdom fra donor til patient.

Derudover regner man med, at forslaget vil skaffe flere donorer, så omfanget af donation svarer til behovet for blod. Højere kvalitet og sikkerhed ventes at medvirke til en større anerkendelse af bloddonorers indsats.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024