Labels på kopimedicin vil afhjælpe fejlmedicinering

Jette Bergenholz Bautrup (S) og Ældre Sagen ønsker fortsat, at kopimedicinpakninger påføres originalpræparatets navn. Medicinalindustrien har ellers afvist forslaget og kaldt det for en dårlig idé. Beslutningsforslag fremsættes til oktober.
Kristian Lund Pedersen

Det kan godt være medicinalindustrien mener, at det er dårligt, men jeg har allerede fået henvendelser fra ældre eller pårørende om, at det vil hjælpe dem meget. Fra hospitalsdirektør på Amager Hospital Kirsten Poulsen samt hjerteafdelingen hilser man det velkommen, og håber at beslutningsforslaget går igennem.

Jette Bergenholz Bautrup (S)
Medlem af Folketingets Sundhedsudvalg
I sidste uge berettede SundhedsTinget om et nyt lovforslag fra Jette Bergenholz Bautrup (S), i hvilket hun foreslår, at der på alt kopimedicin anføres det ordinerede originalpræparats navn.

Herved håber medlemmet af Folketingets Sundhedsudvalg, at hun med sit forslag kan forhindre, at patienter fremover indtager den forkerte medicin og derved udsætter sig selv for fare.

En undersøgelse fra Danmarks Apotekerforening har vist, at fejlmedicinering hvert år koster samfundet næsten otte mia. kroner, og at specielt ældre mennesker kan have problemer med at holde styr på deres medicin.

Forslaget har fået en kold modtagelse fra medicinalindustrien, som ikke mener forslaget vil afhjælpe problemet med fejlmedicinering:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024