Lægeforening: Sygehuse på vej mod verdensklasse

NOTE: Lægeforeningen roser det forlig, der tegner sig på Christiansborg i forbindelse med fremtidens sygehusvæsen.
Lars Igum Rasmussen
Landets læger roser det sundhedspolitiske forlig, der tegner sig på Christiansborg.

"Det er et stort skridt mod et sundhedsvæsen i verdensklasse," lyder det fra Lægeforeningens formand Jens Winther Jensen i en pressemeddelelse.

Han glæder sig over Berlingske Tidendes oplysninger om, at forliget tegner til at blive bredt.

Men lægeformanden efterlyser en samlet plan for akutområdet.

Dokumentation
Fremtidens sygehusvæsen

Et bredt flertal af partierne på Christiansborg er på vej til at indgå en aftale om fire grundprincipper, som planlægningen af fremtidens sundhedsvæsen må følge. I et udkast hedder det bl.a.:

Høj kvalitet uanset tid og sted: Regionerne skal samle behandlinger på bæredygtige enheder. Akut behandling skal kunne leveres med den samme høje kvalitet døgnet rundt, året rundt.

Et dynamisk sygehusvæsen: Vi skal fortsat rykke indsatsen tæt på borgerne, hvor det er fagligt og økonomisk forsvarligt. Behandling, der indføres på specialiserede afdelinger, skal udbredes i sygehusvæsenet, når rutine og andre faglige forudsætninger er til stede.

Et robust sygehusvæsen: De højest specialiserede funktioner i forskellige specialer skal samles, så de understøtter hinanden, og parallelle funktioner, der spreder ekspertisen og kræver flere personaleressourcer, skal minimeres.

Åbenhed og dokumentation: Oplysninger om aktivitet, kvalitet og effektivitet skal løbende og systematisk indsamles og bearbejdes til brug for de besluttende myndigheder. Og offentligheden skal have det størst mulige indblik i aktiviteten i sundhedsvæsenet.

Kilde: Berlingske Tidende


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024