Lars Løkke i strid om garanti

NYHED: Sundhedsministeren fastholder, at danskerne ikke har garanti for behandling, selvom det står på Venstres hjemmeside og Anders Fogh siger det.
Behandlingsgarantien er ikke en reel garanti, mener oppositionen.
Behandlingsgarantien er ikke en reel garanti, mener oppositionen.
Maria Dalby
Fakta

Det sagde Anders Fogh i salen:

Regeringen står selvsagt ved regeringsgrundlaget fra 2001. Målsætningen er - og jeg citerer - at borgerne skal have en reel og konkret garanti for behandling for alle sygdomme inden for en fastsat periode. Kan behandlingsgarantien ikke opfyldes af det offentlige sundhedsvæsen, får patienten mulighed for frit valg af behandling på privat sygehus eller i udlandet. Det er det, der står.


Kilde: www.ft.dk

"Er behandlingsgarantien en garanti?", sådan spurgte Lone Møller (S) i det åbne samråd, hvor oppositionen for tredje gang på få uger afkrævede ministeren svar i kræftsagen onsdag.

"Det er ærlig talt et ejendommeligt spørgsmål. Patienter har ret til rettidig behandling, og det har jeg forsøgt at forklare tre gange. Behandlingen skal forsøgt skaffet i tre omgange, derefter skal patienten oplyses om sine muligheder for selv at finde behandling," svarede sundhedsministeren, der mente, at det måske kunne skyldes hans pædagogiske evner, at ingen i oppositionen forstår hans definition på garanti.

Han understregede, at denne sag ikke handler om en behandlingsgaranti eller ej, men om at sundhedsvæsnet ikke har været gode nok til at bruge de muligheder, der er.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024