Lars Løkke var for hurtigt ude

BAGGRUND: Folketingets sundhedspolitikere er sure. Over sundhedsministerens udmelding i medierne om en politisk aftale om fremtidens sygehusvæsen. Der endnu ikke er indgået. Det kommer til at koste dyrt.
Lars Igum Rasmussen
Var sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i gavehumør, eller var det et decideret politisk fejltrin, da han onsdag i sidste uge brugte forsiden på Berlingske Tidende som affyringsrampe for budskabet: "Politisk enighed om sygehusreform"?

En reform, politikerne endnu ikke havde drøftet indholdet af. Og hvor enighed endnu ikke eksisterede.

Flere af Folketingets sundhedspolitikere, Altinget har talt med, er forbløffede over ministerens håndtering, de føler sig "pisset på", de mener, ministerens håndtering er "fuldstændig åndssvag" og at resultatet er, at "nu kommer der mere larm og prisen for aftalen bliver højere".

Politikerne på tværs af politisk observans er sure over, at ministeren går i medierne med en historie om en aftale, der ikke er på plads.

Dokumentation
Fremtidens sygehusvæsen

Landets sundhedspolitikere drøfter i disse dage en aftale om fire grundprincipper, som planlægningen af fremtidens sundhedsvæsen må følge. I et udkast hedder det bl.a.:

Høj kvalitet uanset tid og sted: Regionerne skal samle behandlinger på bæredygtige enheder. Akut behandling skal kunne leveres med den samme høje kvalitet døgnet rundt, året rundt.

Et dynamisk sygehusvæsen: Vi skal fortsat rykke indsatsen tæt på borgerne, hvor det er fagligt og økonomisk forsvarligt. Behandling, der indføres på specialiserede afdelinger, skal udbredes i sygehusvæsenet, når rutine og andre faglige forudsætninger er til stede.

Et robust sygehusvæsen: De højest specialiserede funktioner i forskellige specialer skal samles, så de understøtter hinanden, og parallelle funktioner, der spreder ekspertisen og kræver flere personaleressourcer, skal minimeres.

Åbenhed og dokumentation: Oplysninger om aktivitet, kvalitet og effektivitet skal løbende og systematisk indsamles og bearbejdes til brug for de besluttende myndigheder. Og offentligheden skal have det størst mulige indblik i aktiviteten i sundhedsvæsenet.

Kilde: Berlingske Tidende


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024