Lif: Afskaf Medicintilskudsnævnet

Interview: Politikernes største fejl er, at de ikke lukker det magtfulde Medicintilskudsnævn. Det skader både patienter, lægemiddelindustrien og samfundsøkonomien, siger Lifs koncernchef i et stort interview om status for lægemiddelindustrien i Danmark.

Lifs koncernchef, Ida Sofie Jensen, synes ofte, at medicinudgifterne i sundhedsvæsnet bliver overdramatiseret. "Ser man samlet set på de offentlige udgifter til sygehusmedicin og medicin til primærsektoren, er udgifterne ikke steget i syv år," siger hun.
Lifs koncernchef, Ida Sofie Jensen, synes ofte, at medicinudgifterne i sundhedsvæsnet bliver overdramatiseret. "Ser man samlet set på de offentlige udgifter til sygehusmedicin og medicin til primærsektoren, er udgifterne ikke steget i syv år," siger hun.Foto: Pressefoto
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

I Medicintilskudsnævnet har man generalister til at vurdere dokumentationen for medikamenternes effekt. I KRIS og RADS inddrager man i langt højere grad de relevante lægefaglige eksperter.

Ida Sofie Jensen
Koncernchef, Lif

Medicintilskudsnævnet forhindrer ofte, at danske patienter får adgang til den nyeste og bedste medicin med de færreste bivirkninger.

Besparelsen er kortsigtet, patienterne risikerer dårligere helbred, og danske lægemiddelvirksomheder får dårligere kort på hånden, når de skal ud og sælge deres medicin i udlandet.

Sådan lyder vurderingen fra Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lif, i et interview med Altinget. Et interview, hvor skiftende regeringer samtidig modtager stor ros fra Lif-chefen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024